top of page

7 manieren om thuis te leren zingen.


Geen enkele zangdocent zal je vertellen dat je door thuis te blijven perfect kunt leren zingen. Ik zal je dat ook niet vertellen. Natuurlijk heb je een contactmoment met je coach nodig. De feedback die je krijgt en de muzikale interactie zijn essentieel voor jouw groei als zanger.

Ik ga je wel vertellen dat er heel veel tools zijn tegenwoordig waardoor je thuis van alles kunt doen om meer te leren en te oefenen.

Dus wil je tijd besparen, snel leren en goede oefenmaterialen vinden? Maak gebruik van de tools van deze tijd!

Youtube instructies.

Youtube staat vol met instructies voor zangers. Belangrijk is dat je de informatie goed filtert. Is het filmpje handig voor zangers zoals jij? Het goede genre? Is de coach goed? Weet hij of zij waar hij het over heeft? Bij twijfel kun je me altijd vragen. Je kunt ook het kanaal van Singing Circle opzoeken. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Wordt lid van een online zangprogramma.

Veel zangcoaches geven tegenwoordig goede informatie in onine programma's. Daar moet je dan lid van worden. Soms betaal je een maandelijks bedrag, soms eenmalig. Er wordt goede informatie gegeven, en veel! Ik heb alleen al in de gratis filmpjes van online programma's hele leuke dingen gezien.

Vergeet niet dat je je contactmomenten nodig hebt. Zelf vind ik een goede mix van online- / videoinstructies en live feedbackmomenten essentieel zodat je niet blijft doorzingen met een verkeerde techniek, simpelweg omdat je de video niet goed hebt geïnterpreteerd.

Voorbeelden zijn SingingSucces, EricArceneaux, Songbird Tree Kerri Ho, en Per Bristow.

Zangles over Skype.

Lessen volgen via skype kan ook! Er gaat wel iets aan de interactie verloren en de coach kan je niet begeleiden op de piano, maar het kan wel! Dus wil je feedback van iemand in London, New York, of wherever? Laat je niet tegenhouden en boek een skypeles!

Zo kun je je helden nog eens uithoren.

Bij Singing Circle kun je wel een intake plannen via Skype, maar een coaching sessie is altijd live!

Lees blogs over zang en stel daar je vragen.

Nu lees je ook een blog. En er zijn er meer! Coaches schrijven die blogs om jou waardevolle informatie te geven, dus maak daar gebruik van. Meestal kun je ook vragen stellen en commentaar achterlaten. Maak ook van die mogelijkheid gebruik. Ik geef altijd antwoord, en ik hoop dat andere coaches dat ook doen. Vocalcenter heeft een blog. Vocalisten.nl heeft columns en tips die goed zijn om te lezen. Wereldwijd zijn er meer bloggers dan in Nederland. In de rest van de wereld reageren de coaches ook sneller op commentaren. Wat dat betreft lopen hier we een beetje achter. Ken je een leuke blog? Laat me weten welke!

Download apps.

Tegenwoordig kun je karaoke apps downloaden en jezelf direct opnemen. Of andere apps: Je kunt de app van Tipboek Zang downloaden met superveel interactieve voorbeelden. Tipboek Zang is een helder, duidelijk en laagdrempelige gids die superpraktisch is. Van dezelfde makers is ook Tipboek Muziek Op Papier te downloaden over basistheorie muziek, een klassieker! Zelf vind ik Loopy een supergoede aanvulling op de les. Loopy vereist best wat muzikaliteit Je maakt zelf een liedje met behulp van loops en moet verschillende muzikale vaardigheden inzetten om het mooi te maken. Je timing moet goed zijn. Je nootkeuze (muzikaal gehoor). En het vereist wat creativiteit!

Weet je zelf nog leuke apps? Laat het me weten!

Feedback over de mail.

Dat zijn we alweer vergeten, maar email is ook een uitvinding uit het digitale tijdperk.

Toen ik op het conservatorium zat was er wel email, maar kon ik mezelf niet opnemen met een smartphone. Super ingewikkeld. Nu kun je een karaoke track draaien, jezelf opnemen en het resultaat naar me opsturen. Ik luister er graag naar en geef je feedback!

Tip:Gebruik Loopy, een Karaoke app om je te helpen!

Webinar

Een webinar is een online bijeenkomst. Iemand geeft een uitleg en er kunnen heel veel mensen tegelijk onine meedoen. Super handige tool!

Singing Circle geeft nu ook een Webinar, en het leuke is dat je webinars ook terug kunt kijken!

Ik heb laatst een aantal webinars gekeken. Erg leerzaam.

Kom je online tijdens mijn webinar? Klik hier om je aan te melden!

Ik zou zeggen: Aan de slag! Ga meteen even kijken wat je nu al kunt doen met deze tips. Is er iets bij dat je meteen kunt doen?

En heb je nu al een vraag of opmerking? Laat een commentaar achter in het commentaarveld hiernaast!

Op jouw zangsucces!

Anne


9.452 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram
bottom of page