top of page

Waarom je muziek moet SPELEN!


Heb je een belangrijk optreden? Een auditie? Moet je performance goed in elkaar zitten?

Precies! Dat levert STRESS op.

Regelmatig heb ik belangrijke performancemomenten, en ik heb me er vaak erg druk over gemaakt. Niet gek ook na een 4 jaar durende conservatoriumopleiding waarin ik mezelf leerde om steeds kritischer te zijn op wat ik zong.

Na het conservatorium ben ik veel gaan improviseren en heel veel gaan lesgeven. Die twee bezigheden hebben me geleerd dat muziek in het NU wordt gemaakt en dat je je daar geen zorgen over KAN en MAG maken.

HEEL SIMPEL: Maak je je zorgen, dan werkt je instrument niet meer mee.

De oplossing: Ga SPELEN. maak jezelf los. voel je fijn en op je gemak. Zorg daarvoor. Bedenk wat je nodig hebt om je op je gemak te voelen.

Regel dat voor jezelf. Voor mij: Ik heb nodig dat ik goede versterking heb, een goede piano of een fijne begeleider die me aanvoelt, en dat er aandacht is voor wat ik doe.

Daarna vergeet je alle andere dingen, en ga je spelen als een kind. Omdat het leuk is en omdat het iedereen een plezier doet.

Benieuwd hoe ik dat doe? Check de video of kom kijken bij het leerlingenconcert op 27 juni 2015

om 20.00 uur in Wijk 7 Amsterdam Zuidoost.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page