top of page

Hoe krijg je de zaal vol?


Hoe krijg je de zaal vol? Heb je binnenkort heb ik een optreden in een café? En willen ze dat je de zaal vult, anders blijft het bij één keer? Hoe krijg je dat voor elkaar? Ik denk niet dat er één manier is. Maar misschien heb je wat aan deze tips:


Tip #1: Informeer mensen minstens TWEE WEKEN van tevoren! Kunnen ze tenminste plannen om naar je optreden te komen. Dan gaan ze niet ergens anders afspreken met vrienden die avond en komen ze tenminste achter hun televisie of game vandaan met hun bak popcorn. Wel aantrekkelijk om te blijven zitten met een bak popcorn, dus wees op tijd! Tip #2: Wees CREATIEF en PERSOONLIJK met je uitnodigingen! Want, hoeveel uitnodigingen voor Facebookevents krijg je wel waar je niet eens naar kijkt? Klopt toch? Niet dat je geen Facebook zou moeten gebruiken, zeker wel. Gebruik Twitter, hang posters op, wat je wil!Maar onthoud dat je persoonlijke emails, teksten en ...komt ie:...telefoontjes! Ik weet het: heeel ouderwets om te gaan bellen, maar mensen houden er nog steeds van om persoonlijk benaderd te worden, ze worden er echt blij van! Een uur uittrekken uit je drukke bestaan zou er wel eens voor kunnen zorgen dat er handenvol mensen komen opdagen op jouw optreden. Een uur? Tip #3: Je COLLEGA' S! Heb je ook nog een andere baan? Zorg er dan voor dat iedereen op je werk weet dat je die avond speelt. Hang op je werk ook je poster op, zorg ervoor dat ze hun vrienden uitnodigen. Ik weet dat het ook lastig kan zijn, dat je denkt dat je ze er mee lastig valt. Probeer het maar eens. De meeste mensen vinden het cool dat je ze uitnodigt en willen graag helpen. Dit is goud waard! Tip #4: DENK VOORUIT!: Plan geen gigs in de eerste week van het WK of in het paasweekend(!). Locale evenementen niet vergeten te checken. Ik ken iemand die zelfs gevraagd is om te stoppen met spelen, omdat het publiek de wedstrijd wilde kijken! Dat wil je niet!! Tip #5: Doe IETS LEUKS voor je publiek! Neem iets lekkers mee om uit te delen. Vraag ze welk stuk ze willen horen van je nieuwe album. Doe iets leuks, het kan heel klein zijn, maar maakt de avond bijzonder voor je publiek! Dat bedoel ik. Doe een klein beetje extra, denk goed na. Denk vanuit je publiek. That's the spirit!

Tip# 6: Jouw tip! Wat mist er nog in dit rijtje? Geef ons jouw tip in het commentaarveld hiernaast! (Doe maar, dan krijg jij vanavond ook een eitje!

)


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram
bottom of page