top of page

Zangtip van de week: Aanzetten. Hoe kun je een noot beginnen?


Singing Circle plaatst elke week een zangtip. Deze week: Aanzetten. Hoe kun je een noot beginnen? - Aangeblazen. Je begint met de lucht, dan komen de stembanden pas mee. Hoort bij: falset, neutral met lucht. - Glottisslag. (Slag van stembanden tegen elkaar). Zet de stembanden zachtjes op elkaar. Daarna komt pas de lucht. Je hoort een klikje. Lukt het niet? Probeer de teletubbies: oh oh! Dat is ook een glottisslag. Hoort bij: dikke stembanden, curbing, overdrive, maar ook gecomprimeerd neutral. - Gelijktijdige aanzet. Tegelijk beginnen lucht te geven en stembanden in beweging brengen. Dit is de moeilijkste. Oefen net zolang tot je geen klikje meer hoort, en ook geen Htje. Hoort bij: dunne stembanden.


349 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page