top of page

Oefeningen.

Deze pagina is alleen voor jou als klant van Singing Circle.

Je vindt hier oefeningen uit de lessen om zelf mee verder te werken. Mis je hier iets? Vraag ernaar, dan zet ik het erbij voor je!

Inzingoefening.

 

Inzingoefening. Geschikt voor het oefenen van lange legatolijnen. Geschikt voor het oefenen van de efficiente ademhaling in een phrase. Geschikt om over te improviseren als je wilt. Geschikt voor het oefenen van lange phrases (voor je ademhaling).
Voer deze oefening uit op a,e,i of u.
Als je jezelf wilt begeleiden: ik speel A, D, E, A en dan steeds een halfje hoger.

 

 

Read more
Improviseren.

Ik denk dat het begin moeilijk kan zijn, maar als je eenmaal op weg bent....In dit filmpje leer je hoe je vanuit een tweede stem kunt beginnen met improviseren.Vind eerst een tweede stem door op een andere noot dan de beginnoot te beginnen. In dit voorbeeld niet g, maar c of e. (Het eerste akkoord is C en je keuzes zijn dus: c, e, en g, maar die is al in gebruik door de lead).Zing tweede stemmen. Zing met dit filmpje mee, neem een bestaande opname of een karaoke. Ga daarna los van de tweede stem en there you go!Meer weten? Annebrattinga@gmail.com

Like and share de facebook pagina:

Glottisslagen.

 

Doe je met me mee? Met deze oefening leer je hoe je noten die met een klinker beginnen helder kunt aanzetten en hoe je een heldere klank maakt zonder valse lucht of ruis.
Glottisslag betekent de slag van de stemspleet. Het is het klikje dat je hoort wanneer je een woord zegt dat met een klinker begint.
Aardbei, olifant, Utrecht, iemand, eekhoorn.

bottom of page